Individuele begeleiding

Op een gegeven moment merkt U, dat U de controle over uw leven aan het kwijtraken bent. Belangrijk hierbij is om te weten of U hier alleen voor staat. Of krijgt U hierbij hulp van uw sociale kring? Maar blijkt die hulp onvoldoende of zijn uw mantelzorgers overblast? Dan kunt U nog altijd terecht bij ADORIA GROEP, die zorgt voor individuele begeleiding voor ouderen, mensen met een handicap of beperking en mensen met psychische klachten. Onze individuele begeleiding ondersteunt U bij het organiseren en structureren van uw praktische zaken in het dagelijks leven, zodat U weer zelf de regie krijgt over uw dagelijkse activiteiten.

Als ADORIA GROEP helpen wij U om de controle over uw leven terug te krijgen. Dat doen wij door U te ondersteunen met het regelen van uw dagelijkse zaken, het structureren van uw dagen, adviseren over het nemen van besluiten ter bevordering van uw situatie en geven U voorlichtingen over zaken als woningaanpassing, omgaan met financiën, het gebruiken van medicijnen en juiste voeding. Tevens begeleiden wij U, indien nodig, in het voorbereiden van gesprekken met de instanties (zoals de gemeente, huisarts, curator e.d.) en staan wij u daarin bij. Het doel van de individuele begeleiding van ADORIA GROEP is ervoor te zorgen dat U weer zoveel mogelijk de regie over uw dagelijkse activiteiten behoudt en/of terugkrijgt.

Wilt U uzelf voor individuele begeleiding toevertrouwen aan ADORIA GROEP?

Ook voor individuele begeleiding heeft U een indicatie nodig. Deze valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en geeft aan welke zorg U nodig heeft. Wij kunnen alleen met de zorg beginnen als U de indicatie heeft aangevraagd. Een Wmo-indicatie vraagt U bij het Wmo-loket van uw gemeente aan. Heeft U echter een Wet langdurige zorg (Wlz) indicatie, dan vragen wij een zorgtoewijzing aan.

Nadat U bij uw gemeente heeft aangegeven dat U individuele begeleiding van ADORIA GROEP wilt ontvangen, nemen wij contact met U op. Na de acceptatie gaan wij samen met U een begeleidingsplan opstellen. Het begeleidingsplan wordt samen met U en uw mantelzorgers opgesteld, waarin uiteraard uw persoonlijke wensen voorop staan. Wij kijken samen met U en uw naasten hoe wij U in uw dagelijkse levensbehoeften kunnen voorzien, zodat U zo lang mogelijk veilig en zelfstandig kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Nadat U akkoord bent gegaan met de inhoud van het begeleidingsplan wordt het document door U of uw vertegenwoordiger ondertekend.

Uw gegevens zijn bij ons veilig

De informatie in het zorgplan is vertrouwelijk. Alleen U en andere bevoegden, die U toestemming geeft, hebben recht op inzage van uw gegevens. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens met uiterste zorgvuldigheid worden vastgelegd en bewaard. Dit doen wij op grond van de AGV wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Zie voor meer informatie hierover onze privacyverklaring.

Onze Privacyverklaring

Wilt U gebruik maken van onze dienst of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek via ons telefoonnummer, e-mail of via het onderstaande contactformulier.

Contact
Aanmelden

Of bel ons op:  +31 612345678